HÍREK

Húsz évvel ezelőtt építette ki, majd évről-évre fejlesztette a mostani szintre a kiskőrösi kábelhálózatot Csányi József. A Kiskőrösi Kábeltelevízió Kft. 1997 óta a város lakosságának több mint 75%-hoz juttatja el a televíziós csatornákat. A szolgáltatás 2004-ben internettel, majd telefonnal bővült. A cég most eladásra kerül, október elsejétől a 100 %-ban magyar tulajdonú Tarr Kft. lép a Kiskőrösi Kábeltelevízió Kft. helyébe.

Az elmúlt években egyre nehezebb helyzetbe kerültek a telekommunikációs piacon a kis szolgáltatók, emiatt merült fel a hálózat értékesítésének lehetősége. 

Az előfizetők nagy része valószínűleg már értesült a változásokról, hiszen az ügyfélszolgálati irodában tájékoztatást kaptak a tulajdonosváltásról, emellett pedig a Tarr Kft. munkatársai is járják a várost, és új szerződést kínálnak a lakosságnak.

A Tarr Kft 1990-es alapítása óta nagy utat járt be. Ma 8 megye közel 300 településén összesen több mint 100 ezer előfizetőt látnak el vezetékes, és újabban vezeték nélküli szolgáltatásaikkal. Céljuk, hogy Kiskőrösön is minőségi szolgáltatást nyújtsanak a mintegy 3600 előfizetőnek.

A tulajdonosváltás több újdonságot is hoz, ezekből pedig 2018-ra, az újabb hálózatfejlesztés elkészültével még többet kínálnak majd.

Azt már most lehet tudni, hogy a helyi ügyfélszolgálati munkatársak, és a hálózat karbantartók személye nem változik, tehát a Kiskőrösi Kábeltelevízió Kft. munkatársait is átveszi az új tulajdonos. A váltás nem érinti a Kiskőrös Televízió adását sem. A közeljövőben igyekszünk majd megszólaltatni Tarr Jánost, az új szolgáltató ügyvezető igazgatóját is. 

2017.07.24.

A nyári napirend szerint működik a kiskőrösi KEVI Harangvirág Óvodája június 19-augusztus 11-ig. A hatályban lévő törvényi előírás szerint ügyeletet biztosítunk, hiszen több olyan család van, aki nem tudja megoldani egész nyárra gyermeke elhelyezését.

A szülői igényeket felmérve júniusban 42 gyermekkel kezdtünk, melyet követően a létszám július elejére 27 főre csökkent. A két vegyes csoportban lehetőség adódik a gyermekek között a baráti és testvéri kapcsolatok erősítésére.  Az udvaron komplex játékok, rollerek, homokozók, labdák biztosítják az egyensúlyérzék, irányérzék fejlesztését, kiemelt figyelmet szenteltünk a szabálytudat, az egymásra figyelés az együttműködés alakítására, a balesetek megelőzésére.

A faházban kreatív kézműves tevékenységeket kezdeményezünk, az ovisok kedvük szerint rajzolhatnak, festhetnek, ragaszthatnak, gyurmázhatnak. Az árnyékos helyeken mesét hallgatnak, báboznak, énekelnek. A közösségi szolgálat keretében a gimnázium diákjai segítik az óvodapedagógusok munkáját, akik aktívan bekapcsolódnak a gondozási tevékenységekbe és a szabad játékba. A kánikulában lehetőség van az udvari medencében a pancsolásra, óriási élményt jelent a gyermekek számára a víz és napfürdőzés.

Nevelőink szeretetteljes, élményszerű óvodai légkört biztosítanak a nyár folyamán is minden kisgyermeknek. Augusztus 14-31-ig az óvoda zárva tart. A nyár folyamán festések, nagytakarítás és egyéb fejlesztések is megvalósulnak – tornaszoba klímatizálása, beépített szekrény, mosogatógép, szőnyegek vásárlása. Egy fenntartói pályázatnak köszönhetően az udvari játékok is 2-3 játékeszközzel bővülnek. A 2017/2018-as tanév 2017. szeptember 1-én (pénteken) kezdődik.

2017.07.17

Július 1-jétől lépett életbe az az új szabályozás, mely szerint az új víz- és

szennyvízbekötésekhez kapcsolódó egyes feladatokat a víziközmű-szolgáltatók térítésmentesen kötelesek elvégezni.

A törvény szerint: „Mentes a víziközmű-fejlesztési hozzájárulás, az igénybejelentés elbírálásának díja, a tervegyeztetés, adategyeztetés, vagy ennek megfelelő szolgáltatás díja, továbbá rácsatlakozáskor a bekötési vízmérőóra költsége, a bekötési vízmérőóra felszerelésének díja és a nyomáspróba díja alól a legfeljebb 32 mm átmérőjű ivóvízvezeték és a legfeljebb 160 mm átmérőjű szennyvízvezeték bekötése.”

 

A Magyar Víziközmű Szövetség legfrissebb tájékoztatása szerint arra vonatkozóan, hogy a törvény értelmében, az országban egységesen, mindenkire – lakossági és nem lakossági felhasználókra egyaránt - vonatkoznak az alábbi információk:

- a közműcsatlakozások díjmentessége csak és kizárólag a 2017. július 1-jét követően létesült új bekötésekre vonatkozik - a bekötővezeték méretétől függően (legfeljebb 32 mm átmérőjű ivóvízvezeték és legfeljebb 160 mm átmérőjű szennyvíz-vezeték bekötése esetén);

- a térítésmentes szolgáltatások közé tartozik a víziközmű szolgáltató által végzett tervegyeztetés és adategyeztetés, valamint a vízmérő költsége és annak felszerelési díja és a nyomáspróba díja;

- a kivitelezés, a bekötővezeték kiépítése és a vízmérőn kívüli szerelvények beszereléséért ugyanúgy, ahogyan eddig, a továbbiakban is fizetni kell – ezek a költségek azonban szolgáltatónként eltérőek lehetnek;

- a viziközmű törvény által meghatározott víziközmű-fejlesztési hozzájárulás megfizetése alól is mentesülnek az új bekötések a fenti átmérőkre vonatkozóan.

A MaVíz fontosnak tartja kiemelni azt is, hogy az ivóvíz bekötővezeték rákötését a fővezetékre kizárólag a víziközmű szolgáltató végezheti, mely tevékenységéért díjat kérhet (anyagköltség, munkadíj). A mellékmérők felszerelése nem számít új bekötésnek, így ezek sem esnek a térítésmentes szolgáltatások kategóriájába. A fenti tájékoztatás Magyarország egész területén egységesen érvényes.

2017.07.10

1-10