HÍREK

Április 6-án ismét igazi csodát láthatott és hallhatott a kiskőrösi jazzklub közönsége, melynek házigazdája most a Szürkeverebek

Jazzbandája volt a Közúti Múzeumban. Falusi Mariann és Sárik Péter koncertje igazi zenei csemege volt, előadásukban az ismert magyar és világslágerek, jazz örökzöldek, kuplék békésen megfértek egymás mellett, ők pedig boldogan csapongtak stílusok és korok közt.

A Pa-dö- dő énekesnője, Falusi Mariann és a híres zongoraművész, Sárik

Péter 2009 óta játszanak együtt. Első műsoruk magyarországi premierje

után New Yorkban mutatták be, hatalmas sikerrel.

Azóta több közös produkciót hoztak létre, de legjobban kettesben szeretnek játszani.

A két kiváló művész estjének címe Dalolva szép az élet csak el nem dzsesszük, amit sznoboknak nem igazán ajánlanak.

Sárik Péter zongoraművész már többször koncertezett a Verébklubban, Falusi Mariann azonban először tapasztalta meg a Kiskőrösiek vendégszeretetét.

A zenészek úgy fogalmaznak, hogy ami olyan ostoba, hogy nem lehet elmondani, azt eléneklik. Ezt vállalják. Dallal nem lehet megoldani a gazdasági világválságot, nem lehet dalban feltalálni a rák ellenszerét és nem dal oldja meg az arab-izraeli ellentéteket, de dallal mondjuk el, hogy unlak, hogy hiányzol, hogy féltékeny vagyok, hogy nem tudok nélküled élni. Dallal mondjuk, hogy szeretlek. Mit csináljunk, ha minket csak ez az ostobaság foglalkoztat? – fogalmazta meg az est lényegét Falusi Mariann és Sárik Péter. Miközben a két művész csapongott stílusok és korok között csapongott a közönségük velük együtt énekelte az ismert magyar és világslágereket, jazz örökzöldeket és kuplékat.

2018.04.11.

68.17 % részvételi aránnyal zárult a vasárnapi országgyűlési választás Bács-Kiskun megye 3-as számú választókerületében. A névjegyzékben szereplő 65111 szavazóból 44 383 fő adta le voksát. A kiskőrösi 16 szavazókörökben minden rendben zajlott, rendkívüli esemény nem történt. Országosan, és Bács-Kiskun megye 3-as számú választókerületében is fölényesen győzött a Fidesz–KDNP. Font Sándorra 23795-en voksoltak, ez a szavazók 54,12%-a.

A hatodszor is újraválasztott képviselő a választás napjának estéjén együtt ünnepelt a választókkal.

Font Sándor munkáját a választásokat megelőzően közel 500 fős stáb segítette, akik nélkül ez a győzelem nem születhetett volna meg. A kampányidőszakban választókerületének minden településére eljutott.

Nála a kampányidőszak 2014-ben kezdődött

Egy nappal a választások után, amikor beszélgettünk Font Sándorral, már

a következő hónapok, évek tervei kerültek szóba. Beszélt többek közt a Kalocsa-Paks Duna-híd, a Soltvadkertet elkerülő út, a kiskőrösi kézilabda-

csarnok és a Budapest-Belgrád közti vasútvonal Bács-Kiskun megyét érintő fejlesztésekről. De elmondta, hogy a következő két nap más feladatokat tartogat számára.

Bács-Kiskun megye 03-as számú választókerületében második helyen Suhajda Krisztián, a Jobbik jelöltje végzett, 12 992, a harmadik helyen pedig dr. Angeli Gabriella MSZP-Párbeszéd jelöltje 4646 szavazattal.

2018.04.09.

Március 28-án szerdán lakossági fórumot tartottak az Arany J.-Esze T.-Tüskös-Katona J. utcák által határolt önkormányzati, közterületi park felújítási terveivel kapcsolatban a helyszínen. A környék lakói mellett jelen volt Domonyi László polgármester, Aszódi Pál és Hirsch Imre önkormányzati képviselők, Schäffer Tamás a Kőröskom és a Kőrösszolg Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Filus Tibor az Ültess Fát Mozgalom Egyesület vezetője is.

Régóta beszédtéma már az érintett városrészben az egykor lakossági összefogással kialakított park megújítása. A 30 évvel ezelőtt ültetett nyárfák egy részét néhány éve már kivágták, helyükre újakat telepítettek. A munkálatok folytatására is készültek tervek, melyek megvalósítását azonban a megmaradt hatalmas, és mára veszélyessé vált nyárfák akadályozzák. Domonyi László polgármester ugyanis elmondta, hogy az önkormányzat abban az esetben lát a felújítási munkálatokhoz, ha a területen az összes nyárfát kivágják.

A tervek szerint modern, szabadidős, sport és ismeretterjesztő célokat is szolgáló park létesülne a területen, melynek létrehozásában az Ültess Fát Mozgalom Egyesület nyújtana segítséget. Ennek érdekében két pályázatot is beadtak, melyek eredménye hamarosan várható.

A fák kivágásával nem minden lakó ért egyet, de a változás szükségességét, a modernizációt és a terület szépítését kivétel nélkül fontosnak tartják.

A városrész lakói, az önkormányzat és az Ültess Fát Mozgalom Egyesület is arra törekszik tehát, hogy a jelenleg kihasználatlan, elhanyagolt területen igazi közösségi tér alakuljon ki, ahova szívesen járnak kicsik és nagyok, fiatalok és idősek egyaránt.

 

Az EGYMI Országos Egyesület és a Játékkal a Tudásért Alapítvány ismét meghirdette azt az országos „Ki mit tud?” versenyt, melynek szervezését és a döntő lebonyolítását hagyományosan a Kiskőrösi EGYMI kollektívája vállalja magára. A Kiskőrösön megrendezett országos döntőt hat regionális verseny előzte meg.

A rendezvény résztvevőit Vágó Ferencné a Kiskőrösi Tankerület vezetője köszöntötte, ezt követően Pethő Attila önkormányzati képviselő nyitotta meg az eseményt. A gyermekek tánc, dráma, ének-zene, vers-mese és rajz kategóriákban csillogtathatták meg tehetségüket.

Az Ki Mit Tud-on az ország minden részéből több ezer gyermek vesz részt, az országos döntőre pedig 56 településről 541 gyermek és 206 kísérő felnőtt érkezett.

A szervezés és a lebonyolítás igazi összefogást igényelt, hiszen a több mint 700 résztvevő mozgatása, elhelyezése nem mindennapi feladat. A produkciók bemutatása négy helyszínen történt. A Művelődési Központ mellett a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, a SZÓLAM Alapfokú Művészeti Iskola és az Evangélikus Imaház is megtelt ezen a napon. A zsűriben tapasztalt és elhivatott szakemberek ültek.

Az esemény két NEA pályázatnak köszönhetően valósulhatott meg. Kategóriánként az első három helyezettet díjazták ezen kívül különdíjak is gazdára találtak a nap végén.

2018.04.06.

1-10