HÍREK

Több száz beteg a sürgősségin az ünnepek alatt

Igazi nagyüzem volt a halasi kórház sürgősségi osztályán december huszonnegyedike és január elseje között. Mint megtudtuk, nem volt ritka a napi 70-80-as betegforgalom, a belgyógyászati panaszok mellett a baleseti ügyeleten jelentős számban jelentkeztek ittasság miatti elesések okozta sérülésekkel.

Több száz beteg fordult meg a Semmelweis Kórház sürgősségi osztályán Szenteste és az újév első napja között. Dr. Lengyel János orvosigazgató szerint napi 70-80 esettel találkoztak az ügyeletben lévő orvosok, ápolók. A belgyógyászati részleg mellett nagyüzem volt a baleseti ügyeleten is. Az orvosigazgató azt mondja, jelentős számú volt az ittasság miatti elesés okozta zúzódás, törés.  Dr. Lengyel János hozzátette, egy kábítószer-fogyasztó szorult ellátásra az osztályon, viszont ami örvendetes, ezúttal nem volt petárda okozta sérüléssel jelentkező beteg. Jellemző volt az is, hogy az éjszakai órákban 10 és 20 közötti volt az ellátandók száma. - Szeretném megköszönni a kollégáim és a mentőszolgálat ünnepek alatti áldozatos munkáját- fogalmazott az orvosigazgató. 

 

Többszörös nemzetközi kupagyőztesként, kétszeres magyar bajnokként, korosztályos világbajnoki ezüstérmesként vonul vissza az aktív sportpályafutásától Pastrovics Melinda, a Siófok KC kézilabdakapusa. A 36 éves, kiskunhalasi születésű és nevelésű hálóőr a jövőben sem szakad el a sportágtól, az utánpótlásnevelésben dolgozik tovább.

Húsz éves sikeres pályafutás után visszavonul az aktív kézilabdázástól a halasi Pastrovics Melinda- számolt be a Siófok KC honlapja.  A Pasi becenévre hallgató kapus városunkban ismerkedett meg a a sportág alapjaival, itt is mutatkozott be a Kiskunhalas NKSE színeiben. Melinda szerepelt a Vasasban, a Debrecenben, és Székesfehérváron is, legnagyobb sikereit a Ferencváros színeiben aratta. Kétszer nyert KEK-et, egyszer EHF Kupát,  kétszer magyar bajnokságot, volt Bajnokok Ligája-ezüstérmes is. Junior válogatottként világbajnoki ezüstérmet nyert, harminc alkalommal pedig a felnőtt válogatottban védhetett. 2013. óta a Siófok játékosa és a közönség egyik kedvence. A csapat internetes felületén közzétett nyilatkozata szerint az elmúlt hónapokban sérülések hátráltatták, a térde sem bírja már a terhelést, ezét döntött a visszavonulás mellett. - Belegondolni is őrületes, hogy húsz évig játszhattam. Örömmel emlékszem vissza erre az időszakra, amely alatt sok szép eredményt értem el. A mostani fiataloknak azt üzenném, legyenek vagányak és élvezzék ki minden percét, hogy azzal foglalkozhatnak, amit szeretnek, mert nem mindenkinek adatik ez meg- nyilatkozta Pastrovics Melinda, a Siófok KC honlapjának. Pasi nem fordít hátat a kézilabdának, az utánpótlás nevelésben dolgozik tovább. Négy év óta készíti fel, tanítja a siófoki fiatal kapusokat, ezt a jövőben is folytatja majd, ebben a klub maximálisan támogatja. 

2018.01.02.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valószínűleg nem sok színtársulat mondhatja el magáról, hogy az előadására szóló belépők már azelőtt gazdára találnak, hogy nyilvánosságra kerülne a bemutatásra kerülő darab címe. Nos úgy tűnik, hogy a kiskőrösi Szilveszter Társulattal ismét ez történt.

Szigligeti Ede Házassági három parancs című vígjátéka felhőtlen szórakozást ígér szilveszterkor a kiskőrösieknek. A darab egy évvel a Liliomfi első előadása után került színre a Nemzeti Színházban a 19. század közepén. Cselekménye át-át csap a bohózat mezsgyéjébe s a meséje is egy jó bohózat sok elemét rejti magában. - írja róla egy korabeli kritika.

A szilveszterkor színpadra kerülő darab kiválasztása minden évben feladja a leckét a rendezőnek.

A szereplők között most is ott lesz Répási Imre, a visszatérő Hunyadi Edit, az ezúttal főszerepet játszó Sutus Anna, valamint Sinkó Natália, Kovács Márti, Csatai Gábor, Csővári Zsombor, Supka Éva és Szemkeő Péter is. Az előadásban debütál a soltvadkerti általános iskola drámapedagógusa Medveczki János. Szilveszterkor kétszer, fél 2-től és fél 6-tól is színpadra kerül a darab, ám a délutáni előadás némileg rendhagyó lesz, hiszen a Petőfivel azonos napon született egy éves gyermekeknek járó, névre szóló kötetek átadásával kezdődik.

 

 

A Szilveszter Társulat népszerűségének köszönhetően az év utolsó napjának mindkét előadására már jó ideje elkelt minden jegy. Január 5-én pénteken harmadszor is színpadra kerül a darab, erre korlátozott számban még igényelhetők belépők a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban. Amennyiben így sem jut mindenkinek, a Társulat nyitott arra, hogy negyedszer is bemutassa a vígjátékot.

2017.12.20.

 Fenyőillat, villogó fények, díszek, halk zene. Már mindenki a karácsonyt várja. Régi hagyomány, hogy Kiskőrös Város Önkormányzata és a Képviselő-testület Művelődési, Közoktatási és Sport Bizottsága karácsonyünnepre hívja a város nyugdíjas közszolgálati dolgozóit. Ebben az évben a Szarvas Fogadó éttermébe invitálták őket december 12-én délután.

A rendezvény már sok-sok éves múltra tekint vissza, melyre meghívást kapnak a város intézményeinek nyugdíjas dolgozói.

Az elmúlt néhány évben a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájának tornaterme adott otthont a rendezvénynek. Idén a szervezők úgy gondolták, hogy a túl nagy terem nem tesz jót a karácsonyi hangulat megteremtésének.

Évről évre egyre többen fogadják el a város meghívását a karácsonyi ünnepségre, melynek fő szervezője idén is Farkas Judit intézmény- üzemeltetési referens volt. A rendezvényen a város intézményeinek apraja nagyja igyekezett örömet szerezni a vendégeknek műsorával. A gyerekek,

az óvodásoktól a középiskolásokig, zeneszámokkal, énekkel, verssel és

tánccal készültek.

A műsor végén Domonyi László polgármester mondta el ünnepi gondolatait. A jó hangulatú ünnepség vacsorával zárult.

 

December 11-én új autót, egy Dacia Duster típusú gépjárművet vehetett át a Kiskőrös Városi Polgárőr Egyesület Mészáros Györgytől, az Auto-Motor Trade Kft. ügyvezetőjétől. Mindez 140 kiskőrösi támogató jóvoltából valósulhatott meg. A négy legnagyobb adományozó között ott volt Kiskőrös város is.

2015-ben nagy változások történtek a kiskőrösi polgárőrség háza táján. Új vezetőt választottak, és ezzel elindult egy megújulási folyamat. Ahhoz, hogy hatékonyan tudják végezni a munkájukat szükségük volt egy autóra. Nyár végén egy vezetőségi ülésen döntöttek arról, hogy decemberben, az adventi téren, mutatják be az új gépjárművüket. A gondolatot tett követte, néhány hét alatt Szentgyörgyi Csaba polgárőr lelkes munkájának és a kiskőrösiek támogatásának köszönhetően összegyűlt az autó megvásárlásához szükséges összeg.

Az átadási ünnepségen Pohankovics András alpolgármester elmondta, a lakosság biztonságérzetének növeléséhez nagy szükség van a polgárőrök munkájára, ezt hivatott segíteni az új autó.

Az új autó átadási ünnepségén a kiskőrösi rendőrkapitány is méltatta városunk polgárőreinek tevékenységét, akik eddig saját gépjárműveikkel erősítették a bel- és külterület közbiztonságát, továbbá számos alkalommal láttak el közös járőrszolgálatot a hivatásos állomány tagjaival is.

A hivatalos, arculati elemekkel ellátott szolgálati gépjármű átadási ünnepségen elhangzott, az hogy a helyi emberek jóvoltából sikerült a polgárőröknek szolgálati autóhoz jutni, országosan is egyedülálló. Több mint három millió forintot sikerült összegyűjteniük kisebb nagyobb felajánlásokból.

Még számtalan megvalósításra váró ötlet szerepel a kiskőrösi polgárőrök tervei között. Szeretnék az új autót felszerelni az elsősegélynyújtáshoz és az életmentéshez szükséges eszközökkel, valamint az egyenruhájukban is egy egységes képet kialakítani.

2017.12.13.

1-10