HÍREK

Felhívás emlőszűrésre

A Népegészségügyi Program keretében a veszélyeztetett női lakosság  emlőszűrő vizsgálata tovább folytatódik. A Kiskunhalasi Járási Hivataltól kapott tájékoztatás szerint március 16. és április 28. között több százan számíthatnak meghívólevélre, amelyben mammográfiára invitálják őket.

Mindazok a 45-65 év közötti kiskunhalasi hölgyek sszámíthatnak ilyen küldeményre, akik két éven belül nem vettek részt ezen a vizsgálaton, vagy az első megszólítást követően távol maradtak. Mint megtudtuk: a meghívólevél felmutatásával nincs szükség beutalóra és a mammográfia ingyenes. A járási hivatal tájékoztatója szerint a vizsgálat helye a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházban lesz. A szűrővizsgálat ütemezésével kapcsolatban felmerülő kérdésekben Dr. Sebestyén Julianna radiológus főorvosnő és Oláhné Tölgyesi Ildikó vezető operátor készséggel szolgáltat további információt a 77/522-072 telefonszámonAkinek a meghívólevélben jelzett időpontban nincs módjuk a szűrővizsgálaton megjelenni, a fent megadott telefonszámon új időpontot kérhetnek.

2017.03.20.

 

Miniszteri elismerést kapott Polgár Zoltán

Polgár Zoltán emlékplakettet vehetett át március 11-én Vargha Tamás honvédelmi miniszter-helyettestől, a tárca parlamenti államtitkárától Pákozdon. Az elismerést a Katonai Nemzeti Emlékhely sikeres működése érdekében végzett áldozatos tevékenységéért kapta.

Pákozdon, a Mészeg-hegyen kialakított, több hektáros területen Európai Uniós támogatással épült a magyar hadtörténelmet az 1848-as eseményektől napjainkig bemutató emlékpark. Az elmúlt 163 év jelentős eseményeit öt állandó kiállítás eleveníti fel. Közülük egy Polgár Zoltán gyűjteményéből való. Március 11-én tartották az emlékpark hivatalos szezonnyitóját, és az ünnepség keretein belül került sor a kitüntetések átadására. Polgár Zoltán több mint 30 éve foglalkozik I. és II. világháborús, illetve 56-os katonai emlékek gyűjtésével, és évek óta segíti a Katonai Nemzeti Emlékhely működését. „ Az országban több helyen van egyszerre kiállításom, de foglalkozom hadisírok feltárásával és katonai tárgyi emlékek beszerzésével, bemutatásával is. Az emlékplakett egyfajta elismerés is, hogy jól végzem azt a munkát, ami a hobbim.” – mondta el Polgár Zoltán.

2017.03.20.

Csoportos szökést terveztek a migránsok

Összehangolt, szervezett akcióra utal, ahogy a két migráns a hét közepén megszökött a kiskunhalasi őrzött szállásról – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

rendőrség közleménye szerint elfogták a csütörtökön megszökött egyik migránst, egy 18 éves marokkói férfit. Társát, Alarbi Usamam 22 éves algériai állampolgárt továbbra is keresik.

Bakondi György elmondta, csütörtökön több csoport egyszerre próbált megszökni a szállásról, de ez csak a két fiatal férfinak sikerült. – A létesítményt kettős kerítés veszi körül, ezen másztak át – tette hozzá.

A belbiztonsági főtanácsadó elmondta azt is, hogy a férfiak elvileg azért kerültek az őrzött szállásra, mert nem csak tiltott határátlépéssel, hanem valamilyen más cselekménnyel is gyanúsítják őket. Valószínűleg azért akartak megszökni, hogy elhagyják Magyarországot – közölte Bakondi György.

2017.03.19.

1-10