HÍREK

 

A tervek szerint még az idén megkezdődhet az új kiskőrösi tűzoltólaktanya építése. A napokban jelent meg a beruházással kapcsolatos közbeszerzési kiírás. A beruházással a tűzoltók egy vadonatúj, a most használtnál háromszor nagyobb, korszerű épületbe költözhetnek. A beruházás nemcsak Kiskőrös, hanem a környező településeken élő emberek biztonságát is erősíti.

A kiskőrösi méretét tekintve az ország legkisebb hivatásos tűzoltó-parancsnoksága.
A tűzoltóknak jelenleg otthont adó két épületrész – ugyanis nem egy épületben van a tűzoltóság – összesen is csak 339 négyzetméter. A legénységi épület több mint száz éves, egykor városi fogdaként üzemelt. A 132 négyzetméteres szertárban a tűzoltóautók, védőruhák és egyéb speciális eszközök tárolása miatt nagyon kevés a hely. A szertár épületét a hivatásos tűzoltók a Kiskőrös Város Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel közösen használják.

A tűzoltók egy új, 1064 négyzetméter alapterületű, kétszintes épületben kapnak helyet, amelynek az alsó szintjén kap helyet a négy tűzoltóautó tárolására alkalmas szertár, az ügyeleti helyiség, az öltözők, a mosdók és három iroda. Az első emeleten hat, egyenként kétszemélyes legénységi háló, irodák, az étkező, a tanterem, a konyha, a konditerem és a vizesblokkok lesznek. A padlástér későbbi tetőtér-beépítésre is alkalmas, ha a későbbiekben több irodára, vagy tárolóra lenne szükség. A laktanya a Dózsa György úton épül fel. A telek önkormányzati tulajdonban van, folyamatban van az állami tulajdonba vétele. Az új laktanya építése, annak bútorozása, informatikai eszközökkel való ellátása és teljes berendezése a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül valósul meg összesen 605 millió forintból.

A projekt keretében megvalósuló közbeszerzési eljárást hosszú előkészítés előzte meg.
A közbeszerzési felhívást idén április 11-én írták ki. Jelenleg kivitelezők pályázatát várja a katasztrófavédelem, az ajánlattételi határidő május 11-e.

2018.04.20.

 

Idén immáron harmadik éve került megrendezésre a Kiskőrösi Wattayban a Szakmák Éjszakája, mely ezen az estén a várakozásokat felülmúlóan jól sikerült. Alsó tagozatos általános iskolásoktól kezdve egészen a felső tagozatos diákokig, valamint az őket kísérő szülőkig, mintegy nyolcvanan vettek részt a Wattay ezen rendezvényén; a regisztráció nélküli résztvevőkkel együtt a százat is meghaladta az érdeklődők létszáma.

 

Az intézmény központi épületében a szakgimnáziumi képzések, a Sárkány József utcai telephelyen, valamint a fém- és faipari tanműhelyben a szakközépiskolai szakmák kerültek bemutatásra. A kínálat széles spektrumot ölelt fel: az informatikától kezdve a vendéglátáson át egészen a fémipari szakmákig a szakképzés minden szeglete képviseltette magát.

Franczia László igazgató úr megnyitó beszédét követően a diákok az osztálytermekben, szaktantermekben, tanműhelyekben próbálhatták ki az őket érdeklő szakmákat.

Az est célja volt többek között, hogy az érdeklődők kötetlen formában ismerkedjenek meg a szakképzés világával, ezen belül a Kiskőrösi Wattay-val, ugyanakkor segítséget kapjanak a pályaválasztásban is. Az ország területén 441 helyszínen zajlott egy időben a Szakmák Éjszakája, örülünk, hogy iskolánk is csatlakozott ehhez az estéhez.

A rendezvény végeztével iskolánk tanulói látták vendégül a résztvevőket egy tárcsán sült vacsorára, valamint zúzapörköltre, melyet a Menő Menza projekt keretében valósítottak meg.

Reméljük, hogy ezen az esetén a szakképzés egy szeletét, s vele együtt a Wattayt is megismerték, megszerették vendégeink!- nyilatkozta Benedek Tibor, szakmai igazgatóhelyettes. 

2018.04.16.

Évek óta hagyomány a kiskunhalasi Vári Szabó István Szakképző Iskolában, hogy az ország számos középiskolájához hasonlóan megrendezik a Szakmák Éjszakája elnevezésű programot. Idén a Kőrösi úti épületkomplexum adott otthont az eseménynek.

 

 

 

 

2018.04.15

1-10